Ingrediente :
- 150 ml de vin alb
- 100 ml ulei de măsline
- 4 ouă
- 1/2 linguriță de sare
- 250 g de făină
- 1 linguriță praf de copt
- 150 g brânză de oaie rasă
- 50 g de cașcaval afumat
- 1 ceapă mare
- 200 g de șuncă
- 150 g de bacon
- 100 g de măsline negre
- 100 g de măsline verzi
- pătrunjel proaspăt tocat (opțional)
Mod de preparare :
1. Într-un castron mare, combină vinul, uleiul, ouăle bătute și sarea. Separat, combină făina cu praful de copt și apoi adaugă peste compoziția lichidă.
2. Toacă ceapa mărunt și călește-o puțin. Adaugă peste bacon-ul și mai călește câteva minute. Scurge amestecul ca să nu strice aluatul mai târziu.
3. Feliază măslinele, toacă pătrunjelul (dacă vrei să pui) și taie șunca.
4. Adaugă totul (inclusiv brânza și cașcavalul peste aluat).
5. Toarnă într-o formă de chec și dă la cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.
0 Comentarii