Pui puttanesca

rețete,rețete tradiționale românești,pui puttanesca,rețete tradiționale moldovenești,rețete tradiționale oltenești,rețete tradiționale


 

 

Ingrediente : 

 

  •  4 bucăți de pui (piept, de preferat)
  •  2 cepe medii, tocate
  •  200 g de roșii tocate 
  • 3 căței de usturoi 
  • 8 linguri de (120 ml) vin alb 
  • supă de pui sau legume 
  • apă 2 linguri 
  • pastă de roșii 1 linguriță 
  • busuioc 
  • ulei pentru prăjit 
  • 75 g măsline 
  • 3 lingurițe capere 
  • sare și piper după gust 

 

 Mod de preparare : 

 

1. Unge pieptul de pui cu puțin ulei și asezonează cu sare și piper. 

2. Încinge puțin ulei într-o tigaie mare și prăjește puiul, pe foc mediu, până se face aproape de tot. 

3. Scoate-l pe o farfurie.

4. Toarnă în tigaie 4 linguri vin alb (pe care, dacă vrei, poți să îl înlocuiești cu aceeași cantitate de supă de pui/ legume sau chiar și apă). Adaugă ceapa tocată și lasă-le la făcut, până ceapa devine translucidă – circa 5 minute.  Adaugă roșiile tocate (dacă folosiți roșii cherry este bine să le tăiați doar în 2) și pasta de roșii și amestecă ușor. Asezonează cu un pic de sare și piper. toarnă și restul de vin/apă/supă deasupra și amestecă ușor. 

5. Lasă să se pătrundă, cu capacul pus, timp de 7 minute, până când roșiile se înmoaie și sosul începe să se formeze. Pune puiul, caperele și măslinele peste, acoperă și lasă să se facă timp de 10 minute sau până când puiuil se pătrunde de tot.  Presară busuioc (proaspăt, de preferat) pe deasupra. 



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii