*REȚETA ESTE PENTRU 6-8 PORȚII .
Ingrediente :
- 900 g piept de pui
- 65 ml ulei de măsline
- 60 ml zeamă de lămâie
- 3 linguri de iaurt grecesc sau iaurt simplu
- 1 lingură oțet din vin roșu
- 2 cepe roșii tăiate mărunt
- 2 căței de usturoi
- oregano, cimbru și coriandru
- sare și piper
Pentru început :
2 roșii tăiate cubulețe castraveți tăiați mărunt
frunze de salată
1 ceapă roșie mică tăiată mărunt
brânză feta
pătrunjel măsline .
Mod de preparare :
1. Într-un bol mediu se amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie, condimentele (după gust). Într-o pungă care se poate închide etanș se toarnă amestecul rezultat și se bagă puiul la marinat. Se lasă la marinat 2-3 ore.
2.
Puiul îl poți prepara cum dorești: în tigaie, pe grătar sau în cuptor. Când este gata, transferă-l pe o farfurie, unge-l un pic cu ulei de măsline și lasă la acoperit 10 minute. Taie-l fâșii.
3.
Acum se fac porțiile, pe rând, astfel: în mijlocul lipiei se pune un strat de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și sos tzatziki. Împachetează bine să nu se împrăștie conținutul. Se servește cald, imediat. Poftă bună !
0 Comentarii