Pui picatta

 

 
 
Ingrediente : 
 
 
  • 2 bucăți mari de piept de pui dezosat 
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • 1 lingură cu vârf de unt 
  • 1 cățel de usturoi tocat 
  • 2 linguri roșii uscate tocate 
  •  2 linguri de vin alb
  •  zeama de la o lămâie 
  •  220 ml supă de pui 
  • 2 linguri de capere 
  • 2 linguri de unt 
  • 110 ml de smântână pentru gătit 
  • 3 linguri de făină 
  • sare și piper după gust 
 
 
 OPȚIONAL : 
 
 
Pentru decorat, pătrunjel tocat și o lămâie feliată .  
 
 
Mod de preparare : 
 
 
1. Taie pieptul de pui în două , transversal și bate ușor fiecare bucată ca pentru șnițele. Dacă faci asta, va rămâne mai fraged și, totdată, se va găti mai repede. Asezonează cu sare și piper. Dă ușor puiul prin făină și scutură excesul – făina va ajuta, mai târziu, sosul să se îngroașe. 
2. Încinge o tigaie mare. Toarnă uleiul de măsline, topește untul. Când începe să sfârâie adaugă bucățile de pui. Sotează puiul la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte, până devine ușor rumen. Scoate-le într-un vas și ține-le calde. 
3. În același vas în care ai făcut puiul adaugă vinul, amestecând cu ce a rămas după ce ai scos carnea, ca să se omogenizeze aromele fabuloase. Adaugă apoi încet,amestecând continuu, supa de pui, zeama de lămâie, caperele – scurse înainte – și roșiile uscate. 
4. Adu sosul la punctul de fierbere -tot amestecând ușor și continuu. Acum lasă-l să scadă și să ajungă cam jumătate din ce ai în tigaie.  Acum adaugă smântâna și alte 2 linguri de unt. Asezonează după gust. Lasă aromele să se așeze, 1-2 minute. 
5. Adu la fierbere apoi redu focul la mediu. Amestecă ușor încă o dată, apoi adaugă puiul. Poți presăra deasupra pătrunjel și decora cu felii subțiri de lămâie. 
 
 PONT: Pentru că rețeta vine de la frații noștri din Italia, puiul Piccata se servește alături de paste. 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii