Ingrediente :
- 6 vinete rotunde
- 500 g carne tocată de vită
- 3 roşii bine coapte
- 2 cepe
- 100 ml de ulei
- 200 g de sos alb
- 200 g de caşcaval uscat
- 1 căţel de usturoi
- sare și piper după gust
Mod de preparare :
1. Vinetele se taie în două pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul.
2. Între timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea care se desface cu lingura de lemn. Se adaugă roşiile tăiate mărunt, usturoiul, sarea, piperul şi apa necesară pentru a fierbe la foc mic, timp de o oră.
3. Vinetele se şterg şi se prăjesc uşor în ulei, apoi, cu o linguriţă li se scoate miezul care se pune tocat mărunt în amestecul de carne. Se umplu vinetele cu amestecul de carne.
4. Se pune sos alb pe fiecare vânătă, se presară cu caşcaval ras şi se dau la cuptor preincins la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute.
0 Comentarii