Spaghete Puttanesca

 

 
 
Ingrediente : 
 
 
  •  350 g de  spaghete 
  • 65 ml ulei de măsline extravirgin
  •  4 căței de usturoi mari, tocați fin 
  •  800 g de roșii decojite 
  • 75 g de măsline (fără sâmburi și tocate)
  •  1 linguriță de capere 
  • 3 fileuri de anșoa, tocate (opțional) 
  • 1 linguriță de oregano uscat 
  • 1/2 linguriță de piper 
  • 2 lingurițe de pătrunjel proaspăt tocat
  •  sare după gust *Opțional, parmezan ras pentru decorat 
 
 
 Mod de preparare : 
 
 
1.  Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat, sotează-l timp de 1 minut. Adaugă roșiile decojite și tocate (cât vrei tu de mare/mărunt), măslinele (tăiate la alegere sau lăsate întregi, fără sâmburi), fileurile de anșoa (dacă nu ții post), caperele, praful de oregano și piperul. 
2. Lasă sosul să se formeze și să se îngroașe la foc mediu spre mic (aproximativ 8 minute). Asezonează cu sare după gust.  
3. Când pastele s-au făcut, scurge-le de apă, toarnă 1 lingură de ulei de măsline peste ele și învârte ușor oala pentru a le “îmbrăca” în ulei. Combină pastele cu sosul și pătrunjelul proaspăt tocat. Mai lasă-le pe foc, amestecând ușor, timp de 3 minute. Rade un pic de parmezan pe deasupra.  
 
 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii